Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 26, 2016

Gandrīz Meksikā | Almost Mexico


[Please scroll down for the English version]

[LV]
Pēc San Francisco apmeklējuma mūsu plāns Amerikai lielos vilcienos bija izpildīts. Ņemot vērā, ka posmu uz dienvidiem bijām braukuši gadu iepriekš, interese par tā izbraukšanu atkārtoti vairs nebija tik liela. Tomēr gadu atpakaļ laikapstākļi bija diezgan nejauki, šoreiz spīdēja saule un mums arī bija labāka ideja par to, kur varam palikt bezmaksas nemaksājot nežēlīgās summas, ko Kalifornija vēlējās mums atņemt par kempingu. Un palikt ne tikai bezmaksas, bet arī iegūt labāku skatu aiz loga nekā vairākums zelta vērtībā esošo kempingu.

[EN]
After visiting San Francisco our plan fror US was mostly completed. As we had driven part from SF south towards border year ago, it didn’t appear to be that exciting anymore. However weather that time was terrible and this time it was sunny and nice. Additionally, this time around we had much better idea how to avoid paying for overpriced California campgrounds. Not only for the most part we were able to avoid paying, we also stayed in places that offered much better view outside of our window. That’s what I call win-win.



















[LV]
Pismo pludmale bija pārsteigums uz kuru nebijām cerējuši. Meklējot apmešanās vietu naktij uzgājām to. Aprakstā bija patīkamā ziņa – kempings par $10, un vēl patīkamākā – ir iespēja papraktizēties braukšanā pa pludmali/smiltīm (jautrība!). Ko mēs nebijām gaidījuši bija jampadracis, kas šeit notikās…

Pismo pludmale ir vienīgā Kalifornijā, kurā legāli var pārvietoties ar visu kam ir motors (auto/moto utt.), līdz ar to šī ir perfekta pieaugušo puiku smilšu kaste apmēram 15km garumā. Iebraucot pludmalē bija sajūta, ka īsti no ceļa nav nobraukts, jo satiksme bija intensīva un pludmale pārpildīta ar milzīgiem treileriem, kuri ne tik mazajiem pikapiem lika izskatīties maziņiem. Tas protams ir neskaitot visu pārējo jampadraci, kas notikās kāpās, kuras bija pārpildītas ar kvadracikliem un bagijiem. :) Vēl jautrāk bija nākošajā dienā skatīties realitātes šovu – laiks doties mājās… :)

[EN]
Pismo beach was a surprise that we didn’t expect. Trying to find a place to camp we found it. There were couple things that I liked in description – 10$ price tag and even better – ability to drive on beach/in sand (fun!). What we didn’t expect, was the mayhem that was happening on the beach…

Pismo beach is only one in California where you can legally drive anything with motor (auto/moto etc.), and that makes it perfect playground for big boys with big toys. Beach is about 15km/9miles long, so lots of space. Entering the beach, you don’t really feel that you have left tarmac. Traffic is intensive and it’s full with massive trailers, some of them make not so small pickup trucks look like small toy cars. That of course is only one part of it, as dunes are full with quads, dune buggies and so on. There is just so much noise and stuff happening. Unbelievable. The most fun part however was next day, when we witnessed reality show called “time to go home”… :)










[LV]
Kā punkts uz i, mūsu ASV piedzīvojuma daļai bija Maika satikšana. Viņš līdzīgi kā mēs ir izvēlējies Astro kā bāzi savam piedzīvojumu auto un pielicis diezgan daudz pūļu, lai to pielāgotu savām vajadzībām. Ir tiešām patīkami redzēt, ka arvien vairāk cilvēku izmanto tieši šo auto saviem piedzīvojumiem un komūna aug! ;)

[EN]
Meeting fellow Astro owner Mike was a great way to finish up our US adventure. He also has choosen Astro as base for his adventure vehicle and done large amount of modifications to make it work for him and his family. It’s great to see that more and more people choose Astros to enjoy their adventures and that community is growing! ;)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top